foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Witaj na stronie Zespołu Szkół Agrotechnicznych im. Władysława Reymonta w Słupsku. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą kształcenia oraz aktualnościami szkolnymi.

Dziś w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne, które przeprowadził Pan Marcin Budynek z Akademii Kulinarnej wraz z zespołem kucharzy i panią dietetyk. Przedstawili młodzieży walory smakowe mięsa drobiowego, jego cenny wpływ na zdrowie, a przede wszystkim przygotowali wspaniałe potrawy z tego mięsa. 
Młodzi kucharze udoskonalili swój warsztat pracy, poznali tajniki i techniki stosowane przez szefów kuchni. Przeprowadzone szkolenie w ramach ogólnopolskiego projektu "Stawiam na drób'' ma na celu wdrożenie młodzieży w tematykę jakości i obróbki technologicznej polskiego mięsa drobiowego. 
Dzięki doświadczeniu szefów kuchni uczniowie dzisiaj odbyli świetną lekcje oraz inspiracje do dalszej pracy. 
Dziękujemy naszemu sponsorowi  Gospoda Spiżarnia w kratę - Jacek Przybysz